7 Ocak 2012 Cumartesi

AĞIR ÇEKİM

     Şimdi  lise dönemime gitmek istedim bi an. Tam lise bir… yaa nasıl bi tipti o şimdi gerçekleri konuşalım o dönemlerde çoğu kişide vardır hafif bi sümsüklükJ korkaklıkJ ya da benim tanıdığım çoğu kişide vardı diyeyim bende dahilJ  yeni bir okula adapte olmak zordur ve o zorluğun tamda içindeydim işte. Gitmek istemezdim okula hele yağmurlu günler bana her zaman  eziyet gibi gelirdi. Ben evimi ocağımı, yuvamın sıcağını, annemin o güzel kucağını bırakıp okula gidiyorum ve arabanın teki gelip banaaaa ….( bu arada Ferhat Göçer’e de selamlar J) Neyse baştan başlayayım anlatmaya.
   Yine o günlerden biriydi yağmur sonrası her yer su birikintisiyle doluydu ve hava her zamanki gibi nemiyle beni ve saçlarımı çıldırtmaya devam ediyordu. Otobüsten inip diğer otobüse bineceğim durağa doğru ilerliyordum. Şimdi aklıma o günlerdeki halim geldi saçların önü kahkül  bi tarafa yatırılmış ama nasıl bişeydi ya o saç kütlesi mübarekJ etek diz hizasında tabi daha birinci sınıfız ya gereklerine uymak lazım. Heer neyse  karşıya geçmek için ağır ağır yaklaştım yola . Sol tarafımda bi su birikintisi vardı ama aklıma da gelmişti yani bi şeyler olacağı. İçimden umarım biri bana su falan sıçratmaz diyordum. Bu arada kahretsin ki trafikte fena yoğundu bir centilmen durayımda şu kıza yol vereyim demedi tabi o tiple ben bile kendime yol vermezdim Jsabırla hala bekliyordum karşıya geçmeyi ve şimdiye kadarda kimse o çukurun içine girip o büyük hatayı yapmadı ya korkularım azalıyordu derkeeeeeeeeeeeeennnnn… lanet olası arabanın teki biliyorum ki BİLEREK o çukurun içine girdi ve benim o bemmbeyaz çorabıma çapçamurlu suyu sıçrattı. İşte o anda her şey ağır çekimdeydi hani filmlerde dizilerde bi kamera oyuncunun şöyle bi etrafında dolaşıp önünü arkasını çeker ya aynen öyle oldu. Ne yapacağımı bilemedim ama karşıdaki duraktaki kızın bana güldüğünü gayet net görebiliyordum.
   Ahh adını ve plakanı bilmediğim şahsiyet bana o gün o çamurlu suyu sıçrattın ya şanssızlığımın miladı oldun!

4 Ocak 2012 Çarşamba

İtiraf  etmeliyim eğer 20 yaşındaysanız ve aşık değilseniz hayat gerçekten güzel olabiliyor. :) 

EKSİK HAYAT

     Tek tek bir araya getiriyorum seni. O samimiyetinin ardındaki göremiyorum sahteliği. Nasıl uğraş veriyorum senin sevgini görebilmek için bir bilsen. Arıyorum  saatlerce, günlerce…
    Kafamda nasıl başlattıysam öyle bitireceğim seni! Ama… Tam sol tarafında senin var olmanı sağlayan şey….? Birden bir sesle irkiliyorum.
‘Canım ! puzzle’ın bir parçası eksik…’

ÇAĞRIŞIMLAR

       Bir varmış bir yokmuş. Evvel zaman içinde kalbur saman içinde bir prenses varmış. Prenses mi varmış?? E hani kalbur ve saman ikilisi benim aklım onlarda kaldı. Bir daha geçmeyecekler mi prensesin yanında?
       Develer tellal iken pireler berber iken uzaaak diyarlarda bir dev ve bir cüce yaşarmış... Dev ve cüce ? Şimdi deve devden mi çağrışmış yoksa pire cüceden mi ??  

1 Ocak 2012 Pazar

BİRİCİK (lerim)


  Paramedik gecesiii ! bizim gecemiz. Hersey güzel olmalıydı şık sade ve güzel olmalıydık. Yani en azında ben böyle olmalıydım. İki hafta önceden elbise bakmaya başlamıştım.Bir magazaya girdim tamda istediğim gibi bi elbise buldum ama benim canıımm arkadaşlarım sonra al dedi tabi bende her zaman onları dinlerim ya bugünde dinleyeceğim tuttu.’ Tamam almayalım.’ Ertesi gün 36 bedeni kalmamış üzüntüyle elime 38 bedenini aldım tabi kabinde onu denerken bir yandanda arkadaşimla telefonda konusuyordum ;‘ kalmamış işte bende şans yok ki  isyanlaaarrr isyanlar isyannlaaarr!'Umutsuzca yurda geri döndüm tek isteğim o elbiseydi yaa ama alıcaktım seni kestiricektim biçtiricektim ama sen benim olucaktın. Yaaa olur tabi 38 bedende gözümün önünden uçup gitti. Seni bulacaamm dedim ve son çare internetten sipariş verdim.Ve sonunda benim BİRİCİK elbisem gelmişti.Een sonunda geldi o beklenen paramedikler günü sabahtan panel düzenlendi oraya gittik arkamda benim bir alt dönemimden bir kız oturuyordu. Bir sesle irkildim senin elbisende aynıymışşş aynıymıiiiş aynıymışşş yankılanıyodu o ses yaa o kızın ağzından çıkıp sonsuz boşluğa yayıldı bile veee pişti ( daha bu ilk aynı elbise ) olduktan sonraki kişide görülen belirti ve bulgular : baş ağrısı, aynıymışşş aynıymışşş yankılanması, anksiyete! Bir şeyler yapmalıydım ya o başka bi elbise giymeli ya ben. Bir öneride bulundum kendi elbiselerimden bir tanesini denemesini istedim uzun panel sonunda yurda gittim uzun bir bekleyişin ardından en sonunda kız ! geldi. Dene dedim ama kalçaları büyükmüş hanımımın geçmezmiş oradan... Geçmesin dedim kaderime razı oldum. Şanssızsız kızım sen şanssızsın! Daha sonra arkadaşından o kızın saçlarını nasıl yapacağını öğrendim en azından o konuda pisti olmak istemedim. Hazırlıklar tamamdı bitti iste saçlarım her zaman ki gibi dümdüz klasik, çokta abartı olmayan bir makyaj ve o meşhur elbise… Mekana gittiğimizde kapıda bir kızla karşılaştık daha kimsenin gelmediğini söylüyordu içeri girelim dedik. Ufak bir kararsızlıktan sonra bir masaya doğru yöneldik kızla aynı anda üzerimizdeki  kabanlarımızı çıkarmaya başladık. Tanrımmm ! yine o ! yine o elbise ! benim BİRİCİK ( ne biriciği be ! ) elbisem. Ama o çok korkunç bir hale bürünmüş  kabanın yarıya kadar inmiş düğmelerini arasından sinsice bana bakıyor ve’ merhabaaa bak yine ben ‘ diyordu. Suratım çok ilginç bir hale gelmişti ikinci pişti sendromu! Giderek daha ağır bir vaka olmaya devam ediyordum. Bundan sonra beni  yüksek dozajda iltifatlar bile kurtaramaz. O kızdan en uzak köşeye oturdum. Kız mı dedim o kızlardan diyecektim diğeride var tabiî ki. O kadar moral bozukluğuna rağmen piste çıkıp dans ettim ama ben o kızdan kaçtıkça o dahada yaklaşıyordu. Aaaaaa yetmeliydi bu kadar! Ben gidiyorum. Hoşçakalın benim BİRİCİK ( kaç biricik ) elbiselerim. :(